• vandervelden.com
  • Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

Word zichtbaar en onmisbaar

Interesse?

Gewenste vacature niet gevonden? Stuur een open sollicitatie Solliciteer direct

AAN 't WERK

Van der Velden Rioleringsbeheer B.V. is Founder AANtWERK

AANtWERK Raoul & Walter
               Foto: Raoul Grégoire - Walter van der Velden Jonkers 

AANtWERK is een initiatief van IBN, Weener XL, WSD en 25 werkgevers en is ontstaan vanuit een grote behoefte om elkaar en anderen te inspireren en informeren over de ‘P’ van People in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Met AANtWERK willen de drie bedrijven onder het motto ‘we zijn samen verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ laten zien dat sociaal en succesvol zakendoen heel goed samen gaan.

Van der Velden Rioleringsbeheer is als "founder" één van de 25 betrokken werkgevers.

“Die ene match, dat is de kunst”  
“Ze gaan met plezier naar hun werk, zijn op tijd en groeien in hun functie én op persoonlijk vlak." We zijn blij met de medewerkers die bij ons werken. Ook die met een afstand tot de arbeidsmarkt. We steken het niet onder stoelen of banken dat het een uitdaging is om iemand te vinden die precies bij ons past. Daar nemen we graag de tijd voor. Werving, coaching en begeleiding horen daarbij. Investeren. Op de lange termijn denken en het persoonlijk contact met mensen past goed bij ons type bedrijf.

3de generatie
De 3de generatie staat aan het roer in dit Brabantse familiebedrijf met de gebroeders Van der Velden Jonkers als aandeelhouders. Jeroen is Algemeen Directeur & Walter is Directeur Marketing & Sales. Met nog vijf collega’s vormen ze het directieteam. Samen hebben ze een goede klik en vullen elkaar goed aan. Pa en ma besloten hun aandelen al begin jaren ‘00 te verkopen, maar stonden hun zoons nog een paar jaar bij in de weg naar de top. Dat betekende ook: onderaan beginnen!

Hitte van de ketel
Walter: “Ik begon als monteur. Mijn vader zei altijd: ‘Je moet de hitte van de ketel leren kennen.’ Gelijk heeft-ie. Al snel wist ik dat mijn ambities bij marketing & sales laggen. Ik bekleedde tal van uitvoerende functies, vervolgens Bedrijfsleider in Rotterdam & Utrecht en werd uiteindelijke Directeur Marketing & Sales. Mijn vrouw Fanny zit ook in het bedrijf en is HRM medewerkster "Recruiter". Dat vind ik echt mooi. Je moet er wel beiden een comfortabel gevoel bij hebben én goede afspraken maken. Werk en privé loopt bij ons namelijk echt door elkaar. Maar we delen vooral de positieve dingen. Dat geeft je een boost.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Het "founderschap" van AANtWERK staat bij Van der Velden voor de vertaling van hun meerjarige MVO beleidsplan. Raoul, Manager HRM, “Nadat we ons de afgelopen jaren hebben gericht op het verbeteren van de interne organisatie staat nu de omgeving, de maatschappij centraal. Ons eigen opleidingsinstituut - de VR Academy -  is iets waar we trots op zijn. We bieden high-potentials bijvoorbeeld een tweejarig programma om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast werken we aan een erkende mbo opleiding rioleringstechniek die je via een bol- of bbl-traject kunt volgen. Het mooie is dat we daarmee ook de zogenoemde drops-outs een vooruitzicht kunnen bieden op een opleiding en werk/leren met baangarantie. Een nieuwe kans. Natuurlijk blijven we doorgaan met het creëren van functies voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij ons is dat meestal ondersteunend werk. Als bijrijder bijvoorbeeld. De kunst is om een match te maken. Goed uitzoeken wie de functie op het lijf geschreven is. Ik denk dat juist wíj heel afwisselend en uitdagend werk voor ze hebben. Maar ook op diverse kantoorfuncties liggen kansen. We horen vaak dat ze het leuk vinden om onderweg en buiten te zijn. En verantwoordelijkheid krijgen. Dat doet je goed.”

Paplepel
Deze fijne "alle-mensen-tellen-mee" mentaliteit is met de paplepel ingegoten. Nog steeds, want Van der Velden senior houdt nog altijd een oogje in het zeil in de rol als Voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Volgende generatie
De volgende generatie kijkt nu al vol verwondering toe hoe hun ouders het succesvolle 17 vestigingen tellende bedrijf runnen. Dit zijn allemaal meiden. "We verwachten een hoop girlpower met een vierde generatie aan het roer.” 

Kijk voor meer informatie op: http://www.aantwerk.nu